Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht voor kantoorgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100 m² om minimaal energielabel C te hebben. Dit betekent dat jouw pand niet meer dan 225 kWh per m² aan primair fossiel energiegebruik mag hebben. Deze maatregel bevordert energie-efficiëntie en vermindert de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering.

Waarom is Energielabel C belangrijk?

Het behalen van Energielabel C is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het verhoogt ook de waarde en aantrekkelijkheid van jouw bedrijfspand. Gebouwen die niet aan deze eis voldoen riskeren boetes tot wel 81.000 euro en mogen niet langer als kantoor gebruikt worden. Het is dus in jouw belang om deze verplichting serieus te nemen en tijdig actie te ondernemen.

Stappen om aan Energielabel C te voldoen

  1. Controleer het huidige energielabel: Gebruik EP-Online om te controleren welk energielabel jouw kantoorpand momenteel heeft. Als je pand energielabel D tot en met G heeft, moeten er maatregelen genomen worden om dit te verbeteren.
  2. Schakel een energieadviseur in: Een gecertificeerde energieadviseur kan helpen met het beoordelen van je pand en het maken van een plan voor de benodigde verbeteringen, zoals isolatie en het vervangen van ramen.
  3. Maak gebruik van subsidies en fiscale regelingen: Er zijn verschillende subsidies en fiscale voordelen beschikbaar, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), en de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).
  4. Deze regelingen kunnen helpen om de kosten van verduurzaming te verlagen.
    Voer energiebesparende maatregelen uit: Implementeer de aanbevelingen van de energieadviseur om het energielabel van je pand te verbeteren. Denk hierbij aan isolatie, efficiënte verlichting en duurzame verwarmingssystemen.

Hoe Velux Elektrotechniek jou kan helpen

Bij Velux Elektrotechniek begrijpen we dat het verduurzamen van je bedrijfspand een uitdaging kan zijn. Wij bieden deskundige ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat jouw pand voldoet aan de eisen van Energielabel C. Van het uitvoeren van een energie-scan tot het implementeren van energiebesparende maatregelen, wij begeleiden je bij elke stap. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw bedrijfspand.